Over mij

In 2011 startte ik (Geerke van der Bruggen) Brug in Bedrijf. Meestal werk ik alleen, maar steeds vaker zoek ik de samenwerking met andere zelfstandigen. Ik heb verschillende goede schrijftrainers en tekstschrijvers in mijn netwerk. Brug in Bedrijf staat als onderwijsinstelling in het CRKBO-register. Mijn trainingen en coachingstrajecten zijn daarom vrijgesteld van btw.

Opleidingen
Vanaf 1999 studeerde ik Nederlandse Taal en Cultuur en Literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Beide studies rondde ik in 2004 cum laude af. Daarna haalde ik mijn eerstegraads lesbevoegdheid voor het vak Nederlands en werkte ik een paar jaar als docent Nederlands. Sinds 2007 geef ik schrijftrainingen aan hoogopgeleide experts.

Didactische ervaring
Inmiddels heb ik ruime didactische ervaring, zowel binnen als buiten het onderwijs. Als trainer heb ik veel oog voor de behoeften van de deelnemers. Ik vind het belangrijk dat de training ze echt verder brengt in hun praktijk. Mijn trainingen zijn interactief en praktijkgericht en daardoor altijd ‘op maat’. Bovendien ontvangen alle deelnemers gerichte persoonlijke feedback, zodat ze inzicht hebben in hun eigen schrijfsterktes en -valkuilen.

Mijn trainingen gaan over tekst en strategisch denken. Ik leer professionals hun overtuigingskracht te vergroten. Deels door betere teksten te schrijven, maar ook door zich meer bewust te zijn van wat er bij de lezer speelt. Ik gaf trainingen aan uiteenlopende organisaties, zowel profit als non-profit.

Publicaties
Daarnaast werk ik als zakelijk tekstschrijver en communicatieadviseur. Ik publiceer geregeld over teksten in het juridische domein, met name over rechterlijke uitspraken. Mijn artikelen zijn hier te vinden. Sinds 2019 werk ik aan een promotieonderzoek over de (on)begrijpelijkheid van rechterlijke uitspraken.

Afhandeling klachten
Als erkende onderwijsinstelling heeft Brug in Bedrijf een klachtenprocedure en een klachtencommissie.

Privacyverklaring
Wil je weten hoe Brug in Bedrijf met uw gegevens omgaat? Lees het in onze algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

Artikelen